Πόσο έξυπνο είναι το “Smart Home”;

 

To “Smart Home”, “e-Home”, “Smart Living” ή γενικότερα αυτό που αποκαλούμε “Έξυπνο Σπίτι” αποτελεί σήμερα ένα trend που διαθέτει μεγάλη δυναμική και αυτό αποδεικνύεται με δύο τρόπους. Αφενός από την ανάπτυξη της αγοράς που αναμένεται να αγγίξει τα 150 δις δολάρια σε αξία ως το 2020 και, αφετέρου, από το γεγονός πως εταιρείες-κολοσσοί (Google, Samsung, Amazon, Bosch) επενδύουν σημαντικά ποσά, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες που υπόσχονται απρόσκοπτη διασύνδεση και ενσωμάτωση του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο στο σπίτι και στο αυτοκίνητο.

Το “Smart Home” διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από συνδεδεμένες ηλεκτρονικές συσκευές και οικιακό εξοπλισμό που ελέγχεται και προγραμματίζεται, με στόχο να επιτελεί συγκεκριμένες ενέργειες, που θα βοηθήσουν τους διαβιούντες σε αυτό να εξοικονομήσουν χρήματα, χρόνο, ενέργεια και ανθρώπινο δυναμικό. Το σύστημα που λειτουργεί στο παρασκήνιο και είναι υπεύθυνο για όλες αυτές τις ενέργειες αποκαλείται home automation.

Τα συστήματα οικιακού αυτοματισμού της εποχής μας είναι πολύ πιο εξελιγμένα σε σχέση με το παρελθόν. Επιτρέπουν την ενσωμάτωση μιας ποικιλίας έξυπνων συσκευών και τον έλεγχό τους από ένα κεντρικό panel, ενώ προσφέρεται συνήθως και απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω του Internet. Η αγορά του οικιακού αυτοματισμού έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα πρόσφατα χρόνια και επεκτείνεται σε όλους τους τύπους των κατοικιών, αλλά και στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Εκτός από τα έξυπνα σπίτια, έχουμε και τα έξυπνα αυτοκίνητα και γραφεία, και σταδιακά τις λεγόμενες έξυπνες πόλεις (Smart Cities). Η αγορά αυτή ουσιαστικά οδηγείται από την αυξημένη ανάγκη για ευκολία, εξοικονόμηση ενέργειας και τις χαμηλές εκπομπές άνθρακα, καθώς και τη βασική απαίτηση για ασφάλεια.

SMART HOME

Αποκτήστε έναν «έξυπνο τρόπο ζωής»,

αυτοματοποιώντας τον εξοπλισμό σας.

Το “Smart home” προσφέρει αυξημένη ασφάλεια

και προστασία για την περιουσία και την εξοικονόμηση ενέργειας.

    Smart home & business

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

    ΙΔΙΩΤΗΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ