Ενημερωθείτε για τα οφέλη της θερμομόνωσης

 

Η σωστή μόνωση του κτιρίου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες εξοικονόμησης ενέργειας. Συγκεκριμένα, η μόνωση προστατεύει τόσο το χειμώνα από το κρύο όσο και το καλοκαίρι από τη ζέστη. Πολιτικές του παρελθόντος όπου ουσιαστικά γινόταν επιδότηση της σπατάλης (“πετρέλαιο θέρμανσης”), χαμηλή τιμολόγηση ηλεκτρικού ρευματος (αποσύνδεση από τον τιμάριθμο ή τις διεθνείς τιμές ορυκτών καυσίμων), οδήγησε τους κατασκευαστές και την αγορά στην παραμέληση της μόνωσης, ενώ καθιέρωσε στους τελικούς χρήστες νοοτροπία σπατάλης και αδιαφορίας.
Σήμερα είναι εφικτό να διορθώσουμε τα κακώς μονωμένα κτίρια και να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο σε εξοικονόμιση όσο και σε ποιοτητα ζωής (η Ελλάδα θεωρείται πλέον διεθνώς ως χώρα ενεργειακης ένδοιας).

Οι Μονώσεις αφορούν

 • Κουφώματα αλουμινίου
 • Θερμοδιακοπτόμενες εξωτερικές πόρτες
 • Μεμβράνες μόνωσης σε υαλοπίνακες
 • Θερμοπρόσοψη κτιρίου
 • Μόνωση ταρατσών
 • Εσωτερική μόνωση για ομογενοποίηση της θερμοκρασίας στην τοιχοποιία

Ως αυτονόητο πρέπει να θεωρείται ότι με την κατάλληλη μόνωση επιτυγχάνουμε και μόνωση από την ανθυγιεινή υγρασία όσο και ηχομόνωση – ένα άλλο μεγάλο ζήτημα υγείας των πολιτών.

Επίσης, ο νομοθέτης έχει προβλέψει για την τοποθέτηση μονώσεων, να επιτρέπεται η υπέρβαση του εξωτερικού ορίου δόμησης ενός κτίσματος.

Τέλος ως μόνωση νοείται και η εξωτερική σκίαση που μπορεί να επιφέρει θεαματικά αποτέλεσμα στην εξοικονόμηση ενέργειας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μονώσεις | YouSave

Με τη σωστή μόνωση του κτιρίου σας,

μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 70% ενέργεια.

Eπωφεληθείτε από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

«Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

  Μονώσεις

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  ΙΔΙΩΤΗΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ