Επενδύστε σε σύγχρονα συστήματα κουφωμάτων

 

Τα σύγχρονα συστήματα κουφωμάτων αποτελούν βασικό στοιχείο της αναβάθμισης μιας κατοικίας, αυξάνοντας επί της ουσίας την αξία της, μέσω της κατάταξής της σε υψηλότερη ενεργειακή κλάση. Ο τομέας των κτιρίων και των μεταφορών αποτελούν τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στη χώρα. Τα κτίρια στην Ελλάδα ευθύνονται περίπου για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης ενώ, κατά την περίοδο 2000–2005, αύξησαν την ενεργειακή τους κατανάλωση κατά περίπου 24%, μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ευρώπη.

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα ελληνικά κτίρια είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα είναι η παλαιότητά τους και η μη ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας σε αυτά, λόγω έλλειψης σχετικής νομοθεσίας τα τελευταία 30 χρόνια. Επίσης, έναν τομέα των κουφωμάτων που παραβλέπουμε ιστορικά, αποτελεί ο κλάδος των θερμοδιακοπτόμενων εξωτερικών θυρών.

Πλεονεκτήματα

 • Θερμομόνωση

Η αντικατάσταση των παλαιών παραθύρων και πορτών συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας τόσο για θέρμανση τον χειμώνα όσο και για δροσισμό το καλοκαίρι, καθώς τα ενεργειακά κουφώματα ουσιαστικά «απομονώνουν» το εσωτερικό της κατοικίας από το εξωτερικό περιβάλλον, μη επιτρέποντας τη μεταφορά του κρύου ή της ζέστης. Επιπλέον επιτυγχάνεται μείωση και – υπό ορισμένες συνθήκες – εξάλειψη του φαινομένου της υγροποίησης, δηλαδή της δημιουργίας υδρατμών στο εσωτερικό τμήμα των παραθύρων.

 • Ηχομόνωση

Οι διπλοί υαλοπίνακες και η ύπαρξη κεντρικών και περιμετρικών ελαστικών στα σύγχρονα κουφώματα που τα στεγανοποιούν, εμποδίζουν τη μεταφορά του ήχου από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό της κατοικίας και το αντίστροφο. Ειδικά, στα σημερινά θορυβώδη αστικά κέντρα, η ηχομόνωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει την ποιότητα ζωής.

 • Αύξηση της αξίας του ακινήτου

Η εγκατάσταση ενεργειακών κουφωμάτων συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της αξίας του ακινήτου, ενισχύοντας παράλληλα τις πιθανότητες ενοικίασης ή πώλησής του. Και αυτό, γιατί το ακίνητο κατατάσσεται σε πολύ υψηλότερη ενεργειακή κλάση σε σχέση με εκείνη στην οποία ανήκε πριν την αντικατάσταση των κουφωμάτων.

 • Ασφάλεια

Οι σύγχρονοι μηχανισμοί κίνησης και ασφάλισης των κουφωμάτων διαθέτουν συστήματα που εξασφαλίζουν αυξημένη αντικλεπτική προστασία, αποτρέποντας την παραβίασή τους.

 • Αισθητική

Τα σύγχρονα συστήματα κουφωμάτων διακρίνονται για την αισθητική τους, ενώ διατίθενται σε διάφορες μορφές, μεγέθη και χρωματικές αποχρώσεις. Έτσι, ενισχύουν και βελτιώνουν την αισθητική της κατοικίας, τόσο όσον αφορά στο εσωτερικό της όσο και σε σχέση με την εξωτερική της όψη.

Η αλλαγή κουφωμάτων ως «επένδυση» μπορεί να εξασφαλίσει επιδότηση μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον, αλλά και χρηματοδότηση μέσω τραπεζικών προγραμμάτων.

Κουφώματα | Yousave

Ανανεώστε τα κουφώματα της κατοικίας σας

και μειώστε το κόστος της ενέργειας που καταναλώνετε.

Το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

σάς εξασφαλίζει επιδότηση έως και 70%.

  Κουφώματα

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  ΙΔΙΩΤΗΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ