Θέρµανση
Ψύξη/Θέρμανση

Τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης είναι υπεύθυνα για το 70% της κατανάλωσης ενέργειας σε έναν χώρο. Η επιλογή και η αλλαγή καυσίμου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, αντλία θερμότητας) είναι ζωτικής σημασίας, ενώ εξοικονόμηση επιτυγχάνουμε και με συστήματα ηλιοθερμίας.

Φωτισµός LED
Φωτισμός

Τα παλιά συστήματα λαμπτήρων πυρακτώσεως, αλογόνου και φθορισμού έχουν πλέον δώσει τη θέση τους στον νέο φωτισμό τύπου LED. Πέραν της εξοικονόμησης, το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί ποιότητα φωτισμού με τέτοιον τρόπο ώστε να μη θαμπώνεται ο χρήστης, η αίσθηση (ψυχρού – θερμού) φωτός να είναι η κατάλληλη για κάθε χρήση και να διατηρείται η πιστότητα των χρωμάτων.

Μονώσεις
Μονώσεις

Η σωστή μόνωση του κτιρίου πέραν της υδατομόνωσης και της ηχομόνωσης, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες εξοικονόμησης ενέργειας. Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας πληθώρα μοντέρνων υλικών και λύσεων που μπορούν να εφαρμοστούν τόσο κατά την κατασκευή όσο και μεταγενέστερα, και μάλιστα πέραν της γραμμής δόμησης.

 

Κουφώµατα
Κουφώματα

Τα σύγχρονα συστήματα κουφωμάτων (διπλά – ενεργειακά τζάμια, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα και πόρτες) αποτελούν βασικό στοιχείο της ενεργειακής αναβάθμισης μιας κατοικίας, αυξάνοντας επί της ουσίας την αξία της, μέσω της κατάταξής της σε υψηλότερη ενεργειακή κλάση.

Αλλαγή παρόχου
Αλλαγή Παρόχου

Η επιλογή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει δυνατότητες εξοικονόμισης στο σκέλος των ανταγωνιστικών χρεώσεων του λογαριασμού, χωρίς να υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα του παρεχόμενου ρεύματος ή στην ασφάλεια τροφοδοσίας.

Τραπεζικά προγράµµατα
Επιδοτούμενα Προγράμματα

Σήμερα υπάρχουν αρκετά χρηματοδοτικά εργαλεία είτε από πιστωτικά ιδρύματα ή συνδυασμοί επιδοτούμενων προγραμμάτων και τραπεζικού δανεισμού, με τα οποία μπορούν να επιτευχθούν έργα εξοικονόμησης ενέργειας και αναβάθμισης κτιρίων.

Μελέτες κτιρίων
Ενεργειακές Επιθεωρήσεις

Η ενεργειακή πιστοποίηση κτιρίων καθίσταται πλέον υποχρεωτική και η έκδοση ενεργειακής ταυτότητας θα αποτελεί πολύ σύντομα κριτήριο αξιολόγησης και βιωσιμότητας κάθε κτίσματος.

Smart home & business
Smart Home & Business

Η αυτοματοποίηση του εξοπλισμού του σπιτιού, του γραφείου ή της επιχείρησης, εξοικονομεί χρήματα, χρόνο, ενέργεια και ανθρώπινο δυναμικό. Ο «έξυπνος τρόπος ζωής» και το IOT (internet of things) αποτελεί μία από τις πιο ανερχόμενες επενδύσεις στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας.

Net metering
Net Metering

Το net metering είναι μέθοδος συμψηφισμού ενέργειας από φωτοβολταϊκά και βρίσκει εφαρμογή τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Στα συστήματα net metering ο συμψηφισμός παραγόμενου και καταναλισκόμενου ρεύματος είναι ενεργειακός (σε kWh) και δεν αφορά τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις όπως ΑΔΜΗΕ, ΥΚΟ, ΕΤΜΕΑΡ, κλπ.

Με τη YOUSAVE αναβαθμίζετε ενεργειακά την εγκατάστασή σας, εξοικονομείτε σημαντικό κόστος ενέργειας και συμβάλλετε στην πράσινη ανάπτυξη.