Αλλάξτε συνήθειες με την τεχνολογία LED

 

Μετά την κατάργηση των λαμπτήρων πυρακτώσεως το 2007 λόγω κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και την αντίστοιχη κατάργηση των λαμπτήρων “οικονομίας” από 01/01/2018, η επικράτηση και αντικατάσταση των λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων με αντίστοιχα Led έγινε αυτονόητη.

Η σχέση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για την ίδια φωτιστική αξία (σε Λούμεν) ήταν 1 προς 10, δηλαδή η εξοικονόμηση όταν αντικαθιστούσε κανείς μία λάμπα πυρακτώσεως με Led, ήταν της τάξης του 90%.

Η ίδια σχέση αναφορικά με τις λάμπες οικονομίας ήταν ένα προς δύο, δηλαδή όταν οι λάμπες οικονομίας αντικαθίστανται με Led, ένα προς ένα, η εξοικονόμηση είναι της τάξης του 50%. Όμως, επειδή η φωτιστική αξία του Led είναι σαφώς ισχυρότερη από τις λάμπες οικονομίας, προσφάτως θεσπίστηκε υποχρεωτική μελέτη φωτισμού πριν από την αντικατάστασή τους. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι σε έναν χώρο ή δρόμο, δεν πρέπει να αντικαθίστανται τα φωτιστικά σώματα ένα προς ένα, αλλά να γίνεται ενδεχομένως μείωση του αριθμού ή αναδιάταξη των στύλων φωτισμού.
Ακολούθως, η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται υπερβαίνει το 50% και κυμαίνεται κοντά στο 70%.

Όπως οι λαμπτήρες πυρακτώσεως (αρχικά των 100W και άνω και αργότερα όλοι) σταμάτησαν να παράγονται και να διατίθενται στην αγορά της ΕΕ, έτσι σταδιακά αποσύρονται και όλοι οι λαμπτήρες “οικονομίας”. Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται, με αυτό το μετρό είναι διπλή, διότι πέραν της εξοικονόμησης ενέργειας, θα γίνεται και αραιότερη αλλαγή λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής των Led. Σύμφωνα με την Eurostat, εν έτει 2017, ένα ελληνικό σπίτι μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερα από 10 € ανά λαμπτήρα και έτος.

Χαρακτηριστικά ποιότητας φωτισμού που πρέπει κανείς να προσέξει:

Εκτός από την κατανάλωση σε Βατ (W), τον ονομαζόμενο ψυχρό η θερμό φωτισμό που εκφράζεται στην κλίμακα των Κέλβιν σε χιλιάδες (πχ. 2.700Κ = θερμό, 4.000Κ = ψυχρό), σημαντικά χαρακτηριστικά είναι τα Λούμεν (ισχύς φωτισμού),ηΗ γωνία Α που μας δίνει το εύρος φωτισμού του φωτιστικού σώματος, η πιστότητα του ηλεκτρομαγνητικού κύματος ως προς την ηλιακή ακτινοβολία (CRI), Το πόσο πολύ μας “τυφλώνει” / “θαμπώνει” ένα φωτιστικό (UGR) και η προσδοκώμενη διάρκεια ζωής του σε ώρες. Η YOUSAVE προσφέρει τον κορυφαίο βιομηχανικό φωτισμό Led της εταιρείας OLSUM. H εταιρεία OLSUM εξειδικεύεται στην υλοποίηση έργων, ειδικά σε εφαρμογές πιστοποιημένα αξιόπιστου φωτισμού Led.

Πλεονεκτήματα

 • Άριστη ποιότητα κατασκευής και ποιοτικός έλεγχος
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Για κάθε εφαρμογή & χρήση
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής
 • Πιστοποίηση και συμμόρφωση με προδιαγραφές ΕΕ
 • Κατασκευή φωτιστικών σωμάτων ειδικών προδιαγραφών με την παραγγελία. Τα φωτιστικά δεν στοκάρονται.
ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Επιλέγοντας την τεχνολογία LED

εξοικονομείτε χρήματα και προστατεύετε το περιβάλλον.

Στον τομέα της λιανικής – αντικατάστασης λαμπτήρων,

η YouSave, διαθέτει στην αγορά τους λαμπτήρες Kodak Led.

  Φωτισμός

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

  ΙΔΙΩΤΗΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ